Přenášení vody – žínkou

Víte proč mám tak moc ráda Montessori? Protože je to tak jednoduché… věci, které dítko stejně má chuť dělat. Každé dítě, alespoň z mé zkušenosti, má rádo vodu a práci s ní. A každé dítě rádo pomáhá s mytím nádobí, s různým vytíráním, utíráním vody… Jen by mě asi nikdy samotnou nenapadlo to prostě připravit, cíleně, jako aktivitu na Jakubův stůl… 🙂

Na tácek – dvě mističky, vodu do nějaké konvičky, žínku a utěrku. Nejdřív ukázat, co se po dítku chce. Teda, alespoň se o to pokusit. Kuba mi hned rve všechno z ruky a chce to dělat sám… 🙂 tak že se musím skoro prát o to, aby mi to hned nesebral a já mu aspoň ukázala, o co mi jde… Alespoň jsem teda chtěla ukázat ten jednoduchý fígl s tím, jak tu žínku nechat pod vodou nasáknout vodou, pak zvednout z vody, nechat chvíli okapat, aby nebyla voda všude a pak přenést a vyždímat do druhé misky. Víc nebylo třeba… Utěrka je tam proto, když dítko kape okolo, aby si to mohlo utřít. Voda jde přenést do poslední kapičky.

 

Komentáře
  1. Šárka napsal:

    Zdravím, skvělý nápad, jsem ráda, že jsme našla Vaše stránky. Jen děti už mám dospělé, tak si aktivity vyzkouším snad jednou s vnoučaty:-)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.