Dětská razítka z PET víček

vickaTuto aktivitu pro nás v rámci výměny připravila Martina. Tímto jí za ní děkuju a tady je postup práce… 🙂

 

Již delší dobu jsem chtěla synovi vyrobit nějaká obyčejná jednoduchá razítka, protože v obchodě se mi zdála dost drahá. Pro tuto příležitost Pytlíkových aktivit jsem se snažila  použít co nejlevnější variantu – pet víčka + mosgummi. Inspirovala jsem se například zde

 

Co potřebujeme:

Pet víčka (Vybírala jsem víčka vyšší, aby se líp držela. Bohužel jsem zjistila, že mnoho výrobců vyrábí víčka čím dál menší – nižší. Naštěstí se mi podařilo ještě nějaké vhodné najít. Přitom mě napadalo, že by se daly využít i různé uzávěry, víčka z kosmetických potřeb či potravin,tuby od lepidel, korkové zátky…)

Pěnovka mosgummi

(Použila jsem tl. 3 mm, s úmyslem, aby se při tlaku neotisklo i pet víčko.Normálně se v obchodě dá sehnat tl. 2 mm, tu 3 mm jsem si objednala na www.koralky-dekorace.cz. Samozřejmě se dá použít i ta 2 mm.)

Lepidlo Herkules

(Hledala jsem vhodné lepidlo, ale tato klasika mi připadala dostačující, musí se jen nechat dobře zaschnout – já většinou lepila večer a nechala do rána zaschnout)

Nůžky

(ostréJ  Myslela jsem, že použiju manikůrové, ale neosvědčily se. Obyčejné dobré ostré středně velké nůžky byly nejlepší – je potřeba stříhat co nejvíc jakoby jedním tahem, aby co nejmín vznikaly mezizářezy)

Štětec

Předkreslené šablony

Razítkovací poduška

(Každý doma asi nějakou má. Aby však byla aktivita kompletní,  koupila jsem co nejlevnější variantu minipodušek, které mi připadají i nejvíc vhodné pro tato malá razítka. Objednávála jsem na www.koralky-dekorace.cz – tam jsem je našla nejlevnější 1 ks / 10,- Kč)

 

Postup:

Vymyslet tvary – udělat šablony – obkreslit na mosgummu – opatrně vystříhat – nalepit na pet víčka

 

Jednodušší varianta – bez stříhání

Dají se  koupit nejrůznější již vyražené tvary (některé jsou tenší a většinou i větší tvary)

vicka3 vicka2

Komentáře
  1. Viktoria Kofirova napsal:

    Dobry den.ja by jsem se chtela zeptat jestli by se namisto mosgummi a razitkovaci podusky nemohla puzit neco jineho.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.