Předvánoční pytlíková výměna s bonusem…

koláž 3Mnoho z vás mi během posledních týdnů psalo, kdy bude další výměna pytlíkových aktivit a zda budu něco i tento podzim organizovat… Byla jsem ale v září v Keni a v listopadu se chystám opět, tak že jsem to neviděla moc reálně. Ale po mé zářijové cestě bylo jasno. Další výměna bude, a to s bonusem! 🙂 tentokrát uděláme výměnu aktivit nejen pro naše domácí použití, ale také jako dobrý skutek.

O co jde?

Pytlíkové aktivity jsou jednoduché aktivity pro naše děti, které nám krapet usnadní život. Když potřebujeme jít k doktorovi, zabavit dítě v autě či ve vlaku, nebo prostě chceme dítku připravit hezké prostředí plné smysluplných aktivit doma. Ale není jednoduché je vyrábět všechny na vlastní pěst. Nákup materiálu (většinou ve větším množství, než potřebujeme), čas věnovaný zjišťování, co vyrábět a jak… Samotná výroba. Výměna je o tom, že se dá dohromady cca. 20 maminek ve skupince věkově podobných dětí, které se dohodnout na tom, co by byly ochotné vyrobit a každá vyrobí svou aktivitu tolikrát, kolik je členů ve skupině. Takže např. každá dělá jednu dvacetkrát a dostane zpět dvacet různých.

A co bude ten náš bonus?

Bonusem této výměny, který doufám, že se bude všem maminkám líbit, bude to, že vyrobíme od všech aktivit o jednu navíc – pro školky v chudých oblastech Keni. Každá maminka potom bude vědět, že právě její aktivita doputovala i tam, kde ji využije spousta dalších zvídavých dětí… 🙂

koláž 2Do kdy se přihlašovat a kam?

Prosím, pošlete mi email na adresu: info@rustspolecne.cz, s vaším jménem, emailem, telefonem a věkem dítěte. Později utvořím skupinky podle věku dětí a udělám i skupinky na facebooku, v rámci kterých se budou moci maminky rozhodnout, které aktivity budou vyrábět. Pravděpodobně budou dvě skupinky (0-3) a (3-6), v případě zájmu můžeme udělat i pro starší děti.

Přihlášky posílejte do úterý 21.10.

Vybrat aktivity bychom měli následně do 26.10. a potom bychom měli měsíc na výrobu. Hotové pytlíkovky bychom potom zaslali ke mně do 23.11. a já bych je zaslala všem zpět během následujícího týdne, abychom stihli ještě Mikuláše a adventní kalendáře, kam některé maminky rády aktivity dávají… 🙂

 

koláž 1Nějaká pravidla?

Chápu, že někteří z vás pravidla možná nemusí… ale proto, aby měla výměna úspěch, musíme si je stanovat předem…  Už jsme se trochu poučili z předchozích kol.

  • Je extrémně důležité dodržovat termíny (přihlášení, výběru aktivity, odeslání aktivity…). Prosím, zvažte své možnosti a svou zodpovědnost.
  • Aktivita je nutná směřovat na věk dětí, do skupiny, ve které jste přihlášení… to je tedy buď 0-3, nebo 3-6 let.
  • Volte takovou aktivitu, která by Vám a Vašemu dítěti udělala radost. Smysl výměny aktivit vidím především v aktivitách, které jsou složitější na výrobu (zvláště, když je máte dělat jen jednou). Aktivity, které se  vytisknou, vystřihnou a zalaminují, bych ráda vynechala.
  • Počet účastníků v jedné skupince je přibližně 20 (aktivitu tedy budete muset vyrobit přesně tolikrát, kolik bude účastníků, +1 navíc pro školu v Keni) – podle toho, kolik se přihlásí lidí.
  • Cena aktivity by neměla přesáhnout 30Kč (počítejte tedy s nějakým vkladem – za materiál, ideálně ale recyklujte)
  • Aktivitu budeme popisovat, pro další maminky, aby se dala publikovat tady na blogu, pro inspiraci pro ostatní.

 

 

 

Komentáře
  1. Michaela Štefková napsal:

    Dobrý den, aktivity se mi moc líbí i samotná myšlenka, ráda bych se zapojila jak ve skupině 0-3, tak i ve 3-6. Už se moc těším. Míša

  2. Denisa napsal:

    Ahoj, super, už se moc těším na další kolo pytlíkových výměn. Já bych nejradši zvolila tu možnost, kterou Lucka navrhuje, když by byl zájem – starší děti (6 a více let) – přidá se někdo?

  3. Kateřina napsal:

    Hezký den, bohužel jsem už v jedné výměně a další bych asi nedávala a proto bych se chtěla jen zeptat, zda výsledné aktivitky budou k prohlednutí na Tvých stránkách nebo někde na facebooku. Dík Kačka

  4. Věra napsal:

    Dobry den, vim ze je dva dny po terminu prihlasek, ale pokud by vam nekdo vypadl, mam hezky napad pro aktivitu cisla/pocitani. Vera

    • Lucie napsal:

      Bohužel už máme opravdu zavřeno. Nechám si vás tu jako náhradnici, když by někdo vypadl, ano? Díky!

  5. Pavlína napsal:

    Dobrý den, jsem nadšená, že něco takového existuje a moc fandím.Vypadá, že toho máte opravdu hodně, ale neuvažujete o akci dvakrát ročně?Určitě je nás spousta, které by jsme se rády přihlásily, ale už je pozdě.Pokud by existoval nějaký pořadník na příště-hlásím se pro skupinu 3-6.I tak si píšu adresu a budu se snažit vyrobit pár dárečků pro děti z Keni.Děkuji za inspirace.Zdravím všechny.Pavlína

  6. Inka napsal:

    Az dneska jsem narazila na vymennou aktivitu. Mela bych velky zajem o ucast ve skupine 3-6. Prip., kdyby bylo zajemcu vice, co usporadat jeste jednu skupinu? 🙂 Diky, I.

  7. Jaroslava Kinská napsal:

    Dobrý den,

    jsem učitelka dětí s autismem a chtěla bych Vás požádat, jestli by jste byla ochotná darovat pro 6 dětí 8mi letých něco pro výuku.
    Moc děkuji za odpověď.

    Pěkný den. Mgr. J. Kinská

  8. Petra napsal:

    Dobrý den, opět jsem nějak zaspala výměnu aktivit. Tu další bych už nechtěla. Mohu poprosit o informaci na mail, že se něco takového bude opakovat? Děkuji moc za ochotu.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.