Aranžujeme kytičky :)

Někdy v zimě jsem si říkala, že by to byla fajn aktivita pro Kubího. Nějak jsem ji ale nestihla připravit, nebo si na ni nevzpoměla v tu pravou chvíli. Tak že přišla až v létě. Jde o aranžování umělých květin. Bylo by o moc lepší připravit opravdové kytky, já vím. Chystám to v blízké době jako jednu z dalších aktivit. Kubí mi přijde na úpravu opravdových kytiček ještě malý, ale nějakou zkrácenou verzi určitě zvládne. 

Marie Montessori si dávala hodně záležet na tom, aby prostředí, kde děti jsou, bylo hezké, upravené a lákavé. Většina montessori tříd má vždy čerstvě natrhané květiny ve váze, nějaké zvířátko…atd.

Skoro ostuda tady ukazovat naši umělohmotnou kytičku, ale aktivita měla úspěch, tak že se podělíme… 🙂

Na tácek jsem Kubíkovi připravila květináč a v něm takovou tu zelenou hmotu, žínku, nebo jak to nazvat, do které se zapichují květiny. Vedle toho měl na straně tácku několik umělých květin, které potom mohl pěkně nastrkat do připraveného květináče. Aktivitu Kubík opakoval několikrát, rád se pochlubil tátovi, jakou hezkou kytku vytvořil… Rád se k ní vrací. Tak že bych to hodnotila jako úspěch, který mohu doporučit dál.

 

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.