Akce „Pytlíky“ – Obrázky na prokreslování (frotáž)

Tak tuto pěknou aktivitu připravovala Danča a tady opět kopíruju její text o přípravě… 🙂

Tak na téhle jednoduché aktivitě toho k popisu moc není 🙂 

Výroba:

Na čtvrtku nebo karton si nejprve předkreslíme obrázek, doporučuji něco jednoduššího. Potom obrázek obtáhneme čímkoliv, co nám ho udělá plastickým. Já jsem použila staré konturky na textil (to jsou ty barevné obrázky) a tavnou pistoli. Je dobré udělat linky co nejnižší, pak jdou lehčeji prokreslovat.

S konturkami se mi pracovalo líp, jsou přesnější a okamžitě k papíru přilnou, proto jsem s nimi troufla i na trochu složitější obrázky. Nevýhodou bylo kromě delší doby zasychání i to, že po deseti obrázcích mě už chytaly křeče do ruky, jak jsem musela pořád mačkat tubu. S tavnou pistolí mě nic nebolelo a obrázek byl hned suchý. Dobře se s ní dělají dlouhé nepřerušované linie, ale jakmile je potřeba čáru ukončit a změnit směr, hned máte dlouhé nitě po celém obrázku. Navíc na konci čáry vznikne plastický puntík a pokud si nedáte pozor, lepidlo se občas k papíru nepřilepí (z okýnek domečku jsem málem zešílela). Ale možná je to jen mojí pistolí 😉

Použití:

Zaschlý obrázek položíte na stůl, přes něj čistý papír a tužkou nebo voskovkou čáráte (ideálně jedním směrem), až se spodní obrázek objeví na vrchním papíru 🙂 Pokud obrázek vespod ujíždí, je dobré ho připevnit třeba izolepou.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.