Kurz: MONTESSORI CESTOU – jak podpořit přirozený vývoj dítěte do tří let

monteCestouPojďme poodhalit, co se děje v psychice dítěte do tří let, jaké jsou jeho přirozené potřeby a jak je můžeme naplnit. Spoluobjevme, co vše je zapotřebí, aby se plně rozvinul potenciál člověka, který se rodí do tohoto světa.

Seznámíme se s přístupem ke vzdělávání, který si uvědomuje, že mysl dítěte je utvářena nejranějšími zážitky v životě, které se stávají základem pro vše další, co později přichází. Pohlédneme na dítě jako na tvůrce své osobnosti a uvědomíme si i významnou a jedinečnou roli jeho rodičů – průvodců.

Společně se inspirujeme, jak by mohlo vypadat obohacující prostředí pro děti do tří let, jaké aktivity rozvíjí emoce, pohyb, jazyk a vůli dítěte. Nahlédneme na propojenost pohybu ve vztahu k intelektu a důležitost každodenních činností.

 

Informace o lektorkách:
Dita Dlouhá

Vystudovala psychologii na Univerzitě Palackého v Olomouci. Během studií se začala zajímat o prenatální a perinatální psychologii a přirozené porody. Poté co se jí v roce 2003 narodila dcera Anna, hledala jak co nejlépe podpořit její přirozený vývoj. To jí přivedlo k Montessori pedagogice. Absolvovala český Montessori kurz pro děti od 3-9 let, mezinárodní Montessori kurzy (AMI) pro děti od 0-3 let v Denveru v Coloradu a pro děti od 3-6 let v Praze. V mezinárodních Montessori školkách v Praze pracovala čtyři roky. V současné době je lektorkou Společnosti Montessori, prohlubuje svou praxi jako pedagožka prvního stupně na Montessori základní škole v Kladně a je poradkyní pro domácí a školní prostředí.

Lucie Bártová

Pochází z jižní Moravy. V roce 1998 diplomovala na taneční konzervatoři Duncan Centre v Praze. Zabývala se profesně tanečním divadlem a taneční pedagogikou pro děti od 3 do 6 let, pro mládež a dospělé. Od roku 1992 praktikuje jógu, kterou také vede průběžně pro děti a dospělé. V roce 2003 vystudovala a věnovala se terapii podporující přirozené léčivé zdroje v těle člověka, jako je např. Shiatsu a v roce 2005 Cranio Sakrální Biodynamika. Tato všechna poznání ji přivedla k zájmu o novorozence. V témže roce 2005 se dostala do kontaktu s odkazem Dr. Marie Montessori, který po vědecké a holistické stránce úzce navazoval na její poznatky. Přirozeně se rozhodla pokračovat v hlubším zkoumání vývoje člověka. Od té doby měla možnost pracovat v montessori mateřských školách různých kultur a zemí. V roce 2008 v Denvru, Coloradu na „The Montessori Institut“ vystudovala pod „AMI – Associacion Montessori International“ – „Asistancy to Infancy“ zaměření na výchovu a vzdělávání raného období vývoje dítěte od 0 do 3 let. V současnosti je na rodičovské dovolené. Pořádá semináře a přednášky zaměřené na podporu rodičovství ve výchově raného dětství. Nabízí konsultace k prostorovému řešení školního a domácího prostředí pro rané dětství. Miluje hory, vodní plochy, vzdušný prostor, prostor země jako takové.

Kurz je inspirací:

Pro rodiče, budoucí rodiče, pracovníky mateřských center, pedagogy a všechny se zájmem o děti.

 

Termín a místo konání:

23.-24.2.2013 Praha

 

Program:

Sobota od 9:30 – do 17:30h.

Neděle od 9:30 – do 16:00h.

 

Cena semináře

Cena 2.600 Kč je splatná do dne 12.2.2013.

 

Co si vzít s sebou

Volné oblečení, zápisník, tužku, popřípadě polštář či deku a dobrou náladu J

 

Další informace

Žádost o bližší informace je možné zasílat na emailovou adresu:

dlouha.dita@seznam.cz nebo formou sms na tel. 777- 655 106.

 

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.