Další výměna pytlíkových aktivit! :) Busy Bags pro nejmenší i pro předškoláky…

fotky prvni vymenaMáme plno!! Už prosím neposílejte přihlášky… Jsme přeplněný… 😀

Mnoho z vás mi psalo, mnoho z vás se mě ptalo osobně, kdy bude další výměna pytlíkových aktivit… 🙂 Původně jsem vůbec žádnou výměnu letos dělat nechtěla. Ale předvánoční, zimní čas, si o ni skoro sám říká… 🙂 Tak že – startujeme nové kolo!

O co jde? Výměna pytlíkových aktivit je výměnou mezi cca. 20 maminkami (tatínky), nebo učitelkami (učiteli), prarodiči, či chůvami. Každý z účastníků připraví jednu svou aktivitu 20x. Poté ji zašle ve všech vyhotoveních na smluvenou adresu (asi ke mně). Já aktivity rozdělím a pošlu zpět každému účastníkovi jeho aktivitu, spolu s dalšími 19 jinými od ostatních. V zásobě tak budeme mít, třeba do adventního kalendáře, přibližně těch 20 aktivit pro naše nejmilejší.

Výhodou takové výměny je hlavně to, že nemusíte doma složitě nic vyrábět, vymýšlet… Máte vždy po ruce nějakou aktivitu, kterou hodíte s sebou do batohu, aby se dítko nenudilo v autobuse, v čekárně u doktora, nebo v posteli s chřipkou… 🙂 Sami byste měli pravděpodobně takové množství aktivit těžkost vyrobit, hlavně kvůli nákupu materiálu.

A protože máme dvě věkové skupiny dětí, tak budou dvě skupiny pro aktivity: skupina 0-3 a skupina 3-6.

Pravidla výměny:

Chápu, že někteří z vás pravidla možná nemusí… ale proto, aby měla výměna úspěch, musíme si je stanovat předem… 🙂 Už jsme se trochu poučili z předchozích kol.

–          Je extrémně důležité dodržovat termíny (přihlášení, výběru aktivity, odeslání aktivity…). Prosím, zvažte své možnosti a svou zodpovědnost.

–          Aktivita je nutná směřovat na věk dětí, do skupiny, ve které jste přihlášení… to je tedy buď 0-3, nebo 3-6 let.

–          Volte takovou aktivitu, která by Vám a Vašemu dítěti udělala radost. Smysl výměny aktivit vidím především v aktivitách, které jsou složitější na výrobu (zvláště, když je máte dělat jen jednou). Aktivity, které se  vytisknou, vystřihnou a zalaminují bych ráda vynechala.

–          Počet účastníků v jedné skupince je přibližně 20 (aktivitu tedy budete muset vyrobit přesně tolikrát, kolik bude účastníků) – podle toho, kolik se přihlásí lidí.

–          Cena aktivity by neměla přesáhnout 30Kč (počítejte tedy s nějakým vkladem – za materiál, ideálně ale recyklujte)

–          Aktivitu budeme popisovat, pro další maminky, aby se dala publikovat tady na blogu, pro inspiraci pro ostatní.

 

A pokud do toho chcete jít?

Poslat přihlášku na info@rustspolecne.cz – do neděle 13.10.

Do přihlášky napsat své jméno, telefon, email, informaci do které skupinky se přihlašujete (zda 0-3, či 3-6) a rovnou tip na pět aktivit, které byste mohli sami vyrobit, nebo které vás oslovují (ideálně formou odkazu někde na webu, aby si je mohli prohlédnout všichni).

Do 20.10. se pak rozhodneme, co kdo bude dělat.

Do 17.11. bude potřeba hotové aktivity odeslat.

 

Časovaná je výměna tak, aby šla stihnout do konce listopadu, aby mohli děti dostat aktivity v adventním kalendáři… 🙂

Budeme se moc těšit!!!

 

Komentáře
  1. zuzana napsal:

    Dobry den, chcela by som sa opytat ci sa mozem zapojit aj ak som zo Slovenskach,alebo je to len pre maminky (tatinkov…) Z Ciech? vdaka za odpoved:-)

  2. Monika Miadokova napsal:

    Dobry vecer ,rada by som sa zucastnila vrecuskovej vymeny.Najradsej by som robila pre obe vekove kategorie,len nevie ci je to mozne. Jepotrebne napisat presne co by som vyrobila alebo staci zatial napisat vokolvek usite alebo vyrobene z filcu? Dakujem

    • Lucie napsal:

      Moc vás zdravím, pokud se chcete zúčastnit obou výměn, nemám s tím problém. jen je třeba si uvědomit, že je to opravdu hodně práce a hlavně hodně zodpovědnosti… Nápady na aktivity zatím posílejte jen tipy… pak z nich společně vybereme, co se bude hodit do konkrétní skupinky… L.

  3. Zuzana napsal:

    Ahoj,

    aktivity musia byt uplne nove, alebo sa mozu opakovat aj z prechadzajucich pytlikovych vymen ? Dakujem za odpoved.

  4. Lucie Hlavatovičová napsal:

    Dobrý den. Včera jsem vám psala, že bych se chtěla zúčastnit výměny pytlíkových aktivit (skupina 3-6let), přišel vám ode mne email, jestli je ještě volné místo. Dodatečně jsem psala ještě dnes, že bych měla zájem i o výměnu ve skupině od 0-3let.Je zde taky volné místo a mohu s výměnou počítat? U předešlého dotazu vidím, že by s tím nebyl problém-poslala jsem nápady. Děkuji za odpověď. Lucie

    • Lucie napsal:

      Moc vás zdravím, všechny emaily mi přišly, jen nezvládám odpovídat. polepším se a snad do konce víkendu se ozvu.

  5. Veronika napsal:

    Dobrý den,
    ráda bych se připojila. Jen nevím, jaké aktivity už byly vyrobeny. Našla bych někde jejich ukázky.
    Musím přidat i poděkování za úžasné stránky a inspirace!
    V

    • Lucie napsal:

      Veroniko, aktivity vymyslíme společně, to je detail. Místa už jsou skoro plná. Pokud se opravdu chcete zúčastnit, prosím, napište mi co nejdřív. Napsala bych si vás, ale nevím, do jaké kategorie? Prosím, písněte mi mailik.

  6. Jance napsal:

    Dobry den, uz jsem posilala prihlasku do 1-3 skupinky, jen mi jeste neprisla odpoved 🙂 Moc se chci zucastnit, tak se jen ptam, jestli prijde nejaky potvrzovaci email ohledne ucasti, nebo si to mam hlidat tady? 🙂

    Moc dekuji

  7. Jitka Wachmann napsal:

    Dobrý den, ráda bych se zapojila do výměny kategorie 3-6 let, nikde nevidim mailík na Vás. Díky za navigaci. Jitka

    • Lucie napsal:

      Je napsaný v článku, společně s informacemi, co všechno mi poslat za info. Prosím, zkuste to co nejdříve, už máme plno.

  8. katerina nogolova napsal:

    Prosim o prihlaseni do skupiny 0-3. Ted jsem na vas narazila a rada bych se jeste vesla. Napady poslu do konce vikemdu,pokud nevadi?

    dekuji za odpoved
    katerina

    • Lucie napsal:

      Katko, už je přihlášených docela hodně lidí, právě jsem šla vyhlásit, že už končíme… 🙁 Budu počítat ještě s vámi, jen mi napište co nejdřív mailik. Děkuju!!

  9. Lucie napsal:

    MÁME PLNO!!

  10. lucie k napsal:

    škoda, že už je plno, kdyby někdo vypadl z kterékoliv kategorie (mám doma obě 🙂 ), tak se hlásím. zdravím, lucie k.

  11. Monika Miadokova napsal:

    Dobry vecer chcela by som sa opytat ci som prihlasena pisala som ze by som sa chcela zucastnit oboch vekovych kategorii

    • Lucie napsal:

      Moc Vás zdravím, Moniko, email mi žádný nepřišel, na komentář tady na webu jsem vám odpovídala, ať mi pošlete tipy na aktivity … Bohužel se skupinky už mezi tím zaplnily… Pošlete mail.

  12. Alinka napsal:

    Ahoj holky, na koho se nedostalo, může se do další výměny přihlásit tady:
    http://alincinblok.wordpress.com/2013/10/21/pytlikovka-pro-tvorive-maminky/

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.